El anticonceptiu, desenvolupat per una companyia holandesa, és cent per cent efectiu i no té efectes secundaris, segons investigadors. Els estudis a Edimburg i Xangai van ser els primers completats, i els investigadors van reportar que durant l’estudi la durada va ser de sis mesos, la píndola va provocar reeixidament infertilitat temporal en 60 homes voluntaris.
Les persones van deixar de produir esperma sense experimentar acne o pressió arterial elevada, dos efectes que prèviament se li adjudicaven a la píndola masculina. La píndola està composta d’una combinació de testosterona i desogestrel , un esteroide sintètic trobat en la píndola femenina que inhibeix la producció d’esperma.
Tradicionalment, l’anticoncepció femenina ha estat fàcil de desenvolupar, ja que les dones produeixen pocs òvuls per cicle, mentre que els homes produeixen milions d’esperma. La nova píndola masculina treballa introduint hormones a la circulació i parant la producció d’esperma.
David Baird, científic de la Universitat d’Edimburg va comentar que aquest avanç era realment encoratjador, per la qual cosa es podria comptar amb aquest anticonceptiu masculí almenys en cinc anys. «Pot ser tan efectiva com la píndola femenina, però calen més estudis», va afegir l’especialista.
No obstant això, Paul Doering, professor de la Universitat de Florida va advertir contra una emoció prematura sobre aquestes troballes, amb l’argument que 60 persones és en realitat un estudi molt petit. ¿Confiarien les dones en els homes? És clar que, si la píndola s’aprova i funciona d’una manera segura i efectiva, la pregunta continua: ¿podran les dones confiar en els homes per responsabilitzar-se de l’anticoncepció? Aparentment si.
Un reportatge de la BBC de Londres va reportar en una enquesta internacional que dos terços dels homes enquestats van dir que prendrien la píndola i gairebé totes les dones enquestades van dir que confiarien en la seva parella perquè prenguessin la píndola.
No obstant això, és important utilitzar aquesta forma d’anticoncepció amb condons si no s’està en una relació monògama, a causa del contagi de malalties de transmissió sexual, virus del papil·loma humà i VIH.

Originally posted 2022-05-08 22:59:37.