Per fi s’han fet públiques les dades de la Primera Ona de l’Estudi General de Mitjans, l’estudi realitzat per l’Associació per a la Investigació de Mitjans de Comunicació (AIMC) que reflecteix els canvis i el consum que han tingut els mitjans de comunicació a Espanya .
Aquesta primera onada reflecteix dades molt encoratjadors per al sector Exterior, que ha experimentat un creixement en la penetració en el mercat del 2,3% respecte a l’any anterior (arribant al 71,6%), sent només superat per la Televisió (88, 2%).
Aquestes dades confirmen l’escalada d’aquest sector, que des que es va incorporar al EGM (més tard que la resta de mitjans) no han fet més que pujar. Això també concorda amb les últimes dades d’Infoadex, en el que es pot apreciar la pujada en inversió que ha tingut aquest mitjà.
Mentre que diaris, ràdio i revistes han rebut una menor inversió, en Exterior ha crescut un 1,8%. Dins el sector, els suports que més es beneficien d’aquest augment en la inversió han estat autobusos, marquesines i tanques publicitàries, generalment perquè la lleugera millora econòmica ha fet que augmenti el nombre de vianants i d’impactes publicitaris.
Rellotges, mupis, monopals, cabines telefòniques, quioscs, urbà grans dimensions i centres comercials completen el Top Ten del share publicitari out of homeEn total, 28,4 milions d’persones reben els impactes d’aquestes campanyes publicitàries.
Encara haurem d’esperar a la següent onada per veure si la ratxa de pujada és una cosa passatgera, o, si per contra, acaba de consolidar un sector que compta amb cada vegada més adeptes.

Originally posted 2022-05-07 07:34:06.