Connfusa als ulls d’alguns, completa als ulls d’altres. Lima és una ciutat de mil versions i comentaris: no hi ha unanimitat. La ciutat sembla de marró i un lloc sense vida, però quan els teus peus toquen el terreny, la realitat és una altra. Acolorida i hospitalària, la capital peruana revela al món costums i sabors que retraten la realitat d’un poble alegre d’Amèrica Llatina.
Caminar a través de Lima és un delit, amb una ciutat a tot vapor, on es barregen segles de saviesa amb tots els preceptes cridaners d’una metròpoli. El trànsit complicat, espès, ple de cotxes antics, pot deixar bocabadats als turistes, però la veritat és que aquest fins aquest desastre té certa gràcia. Curiosa i de vegades incomprensible, la ciutat està ennuvolada gairebé tot l’any, tot i que amb un avantatge: pràcticament no plou! És el destí ideal per a les excursions.
Algunes persones pensen de la ciutat només com un punt de connexió per anar a Cusco i Machu Picchu.  No obstant això, només cal conèixer-la perquè aquest pensament desaparegui. Lima és també una increïble font de patrimoni històric, amb la piràmide Huaca Pucllana al mig del barri de Miraflores i el monestir de Sant Francesc, amb les seves tombes.Aquests són bons exemples de les meravelloses riqueses del Perú.
Hi ha 9 milions de persones, un terç de la població peruana, que aporten una gran estructura per al turista. Hi ha moltes opcions de restaurants, hotels i llocs d’interès. La gastronomia peruana és considerada una de les millors en el món, és mestissatge pur. Com si no fos suficient, l’harmonia entre el vell i nou i l’ampli ventall de possibilitats, la vista de l’oceà Pacífic des penya-segats gegants és la cirereta del pastís, acabant amb qualsevol dubte sobre si és un viatge que val la pena fer.
Hi ha moltes raons per visitar la capital: les vistes al oceà Pacífic, els llocs arqueològics, arquitectura colonial, museus, els jardins florals, acollidores places, restaurants, botigues, casinos … Dia i nit, sempre hi ha alguna cosa diferent per veure. És una caixa de sorpreses a punt per ser oberta. Prepara’t per sorprendre’t: Lima és tot això i molt més.
5-llocs-de-lima1

Llocs d’interès de Lima

Lima té molts atractius turístics museus, parcs i places. Un gran avantatge és que els taxis de la capital peruana són barats, el que permet autonomia i facilita el moviment de turistes al voltant de la ciutat.
En general, el turisme en el Perú és una mica car i el rar i atractiu és que no has de comprar una butlleta. Us recomanem que en les activitats d’empremta històrica com museus i llocs arqueològics, les visiti amb un guia, perquè és l’única manera d’entendre el veritable sentit del que allí va esdevenir.
Depenent de la plantilla de viatge, el temps disponible i la quantitat de persones, pot ser que valgui la pena contractar un guia privat per descobrir els monuments de la ciutat o fer excursions amb empreses de turisme. El truc és contractar només passejades per anar a Pachacamac, un enorme jaciment arqueològic que està més allunyat del centre de la ciutat, tota la resta d’atraccions les pots conèixer en taxis.
Comença el teu recorregut pel visitar el cor de la ciutat, el centre de Lima. Aquí és on hi ha la Plaça d’Armes (o Plaça Major), la sumptuosa Catedral, el Palau de Govern i l’impressionant complex San Francisco amb l’església, el monestir i les tombes. Aquesta és una ruta tradicional que cadascú ha de fer quan es visita Lima.
Al districte de Miraflores, assegura’t de conèixer: la Huaca Pucllana, un lloc arqueològic que es troba al mig del barri, amb cases i edificis residencials; el Parc Kennedy; i el centre comercial Larcomar. També visita el Parc de l’Amor, amb una bella vista del Pacífic i tot un romàntic escenari.
Per a qui agradi de museus, Larco és una visita imprescindible ja que compta amb una gran col·lecció exposada al públic. És simplement el millor de la ciutat, ple de peces emprades pels pobles antics. Finalment, aneu al Parc de la Reserva per conèixer les seves belles fonts d’aigua.

Pachacamac

Les ruïnes de Pachacamac, a 40 km des del centre de Lima, són com una gran ciutat, amb un bon nombre de piràmides, temples i places construïdes en tova. Els vells edificis van sofrir terratrèmols i en l’actualitat no estan en el seu millor forma, però alguns d’ells es poden visitar i tenir una idea més clara de com era la vida en aquells dies.
5-llocs-de-lima2

Parc la Reserva

El Parc de la Reserva és un dels llocs més increïbles a Lima. No importa l’edat o l’època de l’any, passejar pel lloc és com tornar a la infantesa i sentir-se jove una altra vegada. El parc compta amb diverses fonts aquàtiques, cadascuna amb una il·luminació especial, desencadenant una bella demostració de bellesa.
parc-reserva

El Parc de l’Amor

El parc de l’amor, al districte de Miraflores, és un dels millors llocs a la ciutat per passar la nit i observar la bella vista de Lima cap al mar. Al cim d’un enorme barranc i ple de acolorides flors, el parc és el marc perfecte per fer fotografies.
En aquest lloc es troba l’estàtua del petó, obra de Víctor Dofí.
5-llocs-de-lima4

Plaça d’Armes

La Plaça d’Armes de Lima, o Plaça Major, és un dels punts més tradicionals per reunir-se en la ciutat. Francisco Pizarro va fundar Lima i allí va tenir lloc una de les primeres curses de braus.Des d’aquí podeu visitar els llocs d’interès del centre, com ara la Catedral, el Palau de Govern i l’Església de Sant Francesc.
5-llocs-de-lima5

Huaca Pucllana

La Huaca Pucllana és un dels llocs més increïbles de Lima. Si ha considerat visitar un lloc arqueològic amb piràmide i tot en un dels barris més nobles de la capital, enmig d’edificis residencials, a Lima és possible.
huaca-Pucllana-actual

Article cortesia de Central de Vacances .